5 aprilie 2022, ziua în care s-a scris istorie pentru baschetul românesc. 10.000 de fani au împins-o de la spate pe U-Banca Transilvania în primul meci al seriei cu MHP Riesen Ludwigsbourg. 

Mihai Silvășan și-a avertizat jucătorii că vor avea parte de un duel fizic, iar echipa din Germania nu a părut că va renunța ușor la luptă. Ludwigsbourg a condus cu 3-7, dar încurajările suporterilor ne-au făcut să răspundem cu un parțial de 10-0. Ulterior, Elijah Stewart a marcat pentru 18-13, care a fost și scorul primului sfert. Mai departe, Stefan Birčević ne-a desprins la șapte lungimi, 24-17. Repriza s-a încheiat într-o manieră spectaculoasă, cu un alley-oop și fault al lui Stewart, 37-34. 

Întâlnirea s-a strâns în partea secundă, când oaspeții au plimbat eficient mingea și au punctat de la mare distanță. Yorman Bartolo a reușit un coș important, 55-62. Mihai Silvășan a întrerupt inspirat jocul, transmițând indicațiile necesare. Am egalat la 65 prin Brown, apoi am preluat conducerea, 71-68. Elijah Stewart a scuturat plasa din spatele semicercului, 74-68. 

Mihai Silvășan, antrenor U-Banca Transilvania:

A fost un meci incredibil pentru noi. De asemenea, am avut un public fantastic. Le mulțumesc oamenilor care au venit la sală, a fost o seară istorică. Este pentru prima data când o echipă de baschet din România are 10.000 de oameni în tribune la un meci. Oamenii ne-au susținut și ne-au dat energia necesară să câștigăm. Jos pălăria în fața suporterilor noștri! Știam că va fi o bătălie fizică și sunt fericit că i-am ținut la doar 13 recuperări ofensive, sub media lor în Champions League. Cred că ne-am făcut treaba destul de bine. Se poate progresa, mai avem de lucru la unele aspecte. La finalul zilei este doar 1-0 pentru noi și așteptăm următorul joc. 

Sursa: Realitatea de Cluj

Articolul precedentPeste 7.500 de ucraineni au intrat în România, în ultimele 24 de ore
Articolul următorPoliţist din Cluj-Napoca prins la furat într-un magazin de construcţii