Universitatea Babeş-Bolyai (UBB) ocupă prima poziţie din România în clasamentul global al universităţilor (CWUR World University Rankings) dat publicităţii de Center for World University Rankings (CWUR).

Potrivit clasamentului general, UBB se află pe locul 802 între cele 18.000 de universităţi din întreaga lume analizate şi ierarhizate de CWUR. Pentru a realiza clasamentul s-a ținut cont decalitatea procesului educaţional, inserţia absolvenţilor pe piaţa forţei de muncă, rezultatele activităţii de cercetare, calitatea, numărul şi impactul publicaţiilor ştiinţifice.

UBB a apărut pentru prima dată în acest clasament în 2015,  pe locul 987 la nivel internaţional şi pe poziţia secundă la nivel naţional. În 2018, universitatea clujeană se află pe prima poziţie la nivel naţional şi pe poziţia 802 la nivel internaţional.

UBB este de asemenea prezentă și în clasamentul internațional Times Higher Education-Emerging Economies, dedicat economiilor emergente. Aici, UBB este prima din România şi pe poziţia 162 din 378 de universităţi incluse. UBB este cea mai mare universitate din România, cu peste 40.000 de studenți.

Articolul precedentPoliţiştii dejeni au reuşit să elibereze o mamă cu doi copii ţinuţi captivi în Spania
Articolul următorVIDEO| O bunică iese cu nepotul la furat de plante ornamentale