Universitatea Babeş-Bolyai din Cluj-Napoca (UBB) îşi menţine poziţia printre cele mai bune universităţi ale lumii, conform clasamentelor internaţionale de referinţă în mediul academic european şi internaţional.

UBB ocupă cea mai înaltă poziție românească din Academic Ranking of World Universities/ARWU 2018 – cunoscut şi ca rankingul Shanghai al universităţilor -, unul dintre cele mai prestigioase clasamente internaționale ale universităților prin prisma indicatorilor de excelenţă – de educaţie şi de cercetare – folosiţi în analiză.

În clasamentul general dat publicității miercuri, 15 august 2018, UBB se situează în intervalul 601-700, fiind urmată de Universitatea din București (UB), poziționată în intervalul 801-900.

În ceea ce privește rezultatele pe domenii, potrivit datelor publicate în ultimele săptămâni de Academic Ranking of World Universities, matematica din UBB are şi în acest an cea mai bună poziţionare în ARWU – Q3 (poziția 201-300 din 500 de poziții incluse în ranking, fiind pe primul loc în Romania), la nivel național și în cadrul UBB.

La rândul său, domeniul administraţie publică, dezvoltat în cadrul Facultății de Științe Politice, Administrative și ale Comunicării din UBB, se află pentru prima oară în top 200, ocupând, alături de Academia de Studii Economice București, prima poziție la nivel național (poziția 151-200 din cele 200 de poziții incluse în clasament).

Articolul precedentFOTO | Poliţiştii clujeni au continuat activităţile în cadrul campaniei „Atenţie la neatenţie!”
Articolul următorPoliţiştii şi jandarmii au descins în localităţile de lângă Cluj! 8 persoane au ajuns la secţia de poliţie