Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca (UBB) a fost inclusă pe cea mai înaltă poziție din România într-unul dintre clasamentele internaționale majore ale anului 2018, ranking-ul US News Best Global Universities, realizat în spaţiul academic american și dat recent publicităţii.

Potrivit ediției curente a clasamentului, UBB se situează pe poziția 575 la nivel mondial (https://www.usnews.com/education/best-global-universities/romania).

La nivel național, UBB ocupă cea mai înaltă poziție din clasament, fiind urmată de Universitatea Politehnica din București (poziția 745 la nivel mondial), Universitatea din București (poziția 774 la nivel global), Universitatea Alexandru Ioan Cuza din Iași (situată, la nivel internațional, pe poziția 1058), Universitatea de Medicină și Farmacie Carol Davila (poziția 1060 în clasamentul general), Universitatea de Medicină și Farmacie Iuliu Hațieganu din Cluj-Napoca (poziția 1117), Universitatea de Medicină și Farmacie Grigore T. Popa din Iași (poziția 1173) și Universitatea Tehnică Gheorghe Asachi din Iași (poziția 1226).

„Este unul dintre cele mai importante clasamente internaționale și cel mai important realizat în spațiul american, iar faptul că UBB a câștigat câteva poziții față de anul trecut, când s-a clasat pe locul 583, în timp ce alte universități din țară au pierdut poziții în clasament, reprezintă efectul politicilor academice din UBB și al susținerii interne a publicațiilor Web of Science. Totodată, aceasta este cea mai bună clasare a unei universități românești în clasamentele realizate în anul 2018, fapt care confirmă statutul de universitate internațională de excelență acordat Universităţii Babeş-Bolyai în urma auditului academic QS STAR din Marea Britanie. În acest moment UBB are 1000+ studenți străini din 60 de țări. De asemenea, la nivel național, UBB este o universitate de referință, cea mai mare la momentul actual, atrăgând studenți din toată țara (vezi harta atașată)”, a afirmat prof. univ. dr. Daniel David, prorectorul UBB responsabil de cercetare, competitivitate-excelență și publicații științifice.

US News Best Global Universities este unul dintre cele mai importante clasamente internaționale care ierarhizează universitățile pe baza performanțelor academice, dar și în funcție reputația globală și regională a acestora.

Clasamentul general US News Best Global Univesities include cele mai bune 1250 de universități din 75 de țări ale lumii, ale căror performanțe au fost analizate în funcție de 13 indicatori vizând reputația globală și regională a cercetării, publicațiile și manifestările științifice, impactul și numărul total al citărilor, colaborările internaționale.

Articolul precedentVIDEO INCREDIBIL! O macara cade peste mașinile lăsate într-o parcare din Cluj
Articolul următorClujul va avea prima Divizie de Inovare Urbană din Estul Europei! Modelul este preluat de la oraşele Boston, Pittsburg, Dublin, Barcelona