Consiliul Județean Cluj a depus spre finanțare europeană proiectul care vizează extinderea, reabilitarea, modernizarea și dotarea Ambulatoriului din cadrul Spitalului Clinic de Boli Infecțioase Cluj-Napoca, unitate medicală aflată sub autoritatea forului administrativ județean.

Propusă pentru finanțare prin Programul Operațional Regional 2014 – 2020, investiția are o valoare totală de 10.624.976,39 lei, din care 10.412.476,86 lei reprezintă asistența financiară nerambursabilă solicitată, iar 212.499,53 lei este cofinanțare suportată de Consiliul Județean Cluj.

Proiectul european recent aprobat de plenul forului administrativ județean constă în efectuarea unor lucrări de investiții prin care se dorește mărirea considerabilă a configurației și suprafeței spațiilor medicale utile din cadrul Ambulatoriului situat pe strada Moților nr. 19. În același timp, se vor realiza funcțiuni noi, în scopul creșterii calității actului medical și asigurării unui diagnostic și tratament de înaltă calitate tuturor pacienților.

Necesitatea demarării acestei investiții este justificată de faptul că spațiul arondat actualmente acestei activități de ambulatoriu este insuficient și nu mai permite desfășurarea în bune condiții a serviciilor medicale. Având în vedere și adresabilitatea tot mai ridicată a spitalului, au fost identificate posibilități reale de extindere ale acestei structuri medicale, astfel încât serviciile oferite să fie disponibile unui număr cât mai mare de pacienți.

În mod concret, principalele funcțiuni care se vor dezvolta sau realiza de la zero vizează extinderea și modernizarea Laboratorului de recuperare, medicină fizică și balneologie, reabilitarea structurilor destinate spitalizării de zi pentru adulți și copii, precum și a celei destinate chirurgiei generale și vasculare. Nu în ultimul rând, se va crea un Centru Integrat de Chirurgie Avansată Minim Invazivă (CICAMI), ultima etapă a lucrărilor fiind destinată reabilitării termice a anvelopei clădirii în care funcționează Ambulatoriul.

Consiliul Județean Cluj intenționează să atragă finanțare europeană pentru modernizarea infrastructurii medicale recuperatorii

Articolul precedentCod roșu de intervenție la un bloc de locuințe al cărui subsol a lut foc
Articolul următorAcţiune a poliţiştilor pentru prevenirea accidentelor rutiere produse pe fondul consumului de alcool