Deputatul USR de Cluj, Emanuel Ungureanu, a anunțat miercuri că a depus o plângere penală sub formă de denunț pe numele fostului șef al Institutului Clinic de Urologie și Transplant Renal Cluj-Napoca, Mihai Lucan, el explicând faptul că acesta se face vinovat de infracțiuni asociate corupției.

„Așa cum am promis, am depus astăzi o nouă plângere penală sub forma unui denunț împotriva inculpatului Mihai Lucan, fostul șef al Institutului Clinic de Urologie și Transplant Renal din Cluj-Napoca. Am depus mai multe documente relevante care indică faptul că Lucan a comis mai multe fapte de abuz în serviciu, delapidare și luare de mită”, a explicat deputatul USR.

Potrivit deputatului USR, în ultimii ani, Institutul Clinic de Urologie și Transplant Renal condus de Lucan a achiziționat mai multe echipamente medicale de peste 5 milioane de euro prin încredințare directă și a favorizat un număr redus de firme care au muls bugetul Institutului și l-au adus în pragul falimentului.

Medicul Mihai Lucan mai este vizat într-un dosar, aflat pe rolul DIICOT.

DIICOT a informat că dosarul care-l vizează pe Mihai Lucan are ca obiect efectuarea de cercetări faţă de membrii unui grup infracţional organizat constituit de către suspecţii Mihai Lucan, Valerian Lucan şi Dan Emil Fofiu-Sânpetreanu, în calitate de angajaţi ai persoanei vătămate Institutul Clinic de Urologie şi Transplant Renal Cluj-Napoca, având ca scop însuşirea, folosirea, traficarea, după caz, a bunurilor aflate în patrimoniul Institutului, în favoarea S C LUKMED SRL.

Articolul precedentFOTO | Clujean dat dispărut din luna aprilie! A plecat la o stână şi nu s-a mai întors
Articolul următorFOTO | Accident în lanţ între Jucu şi Apahida