Alexandra Anca Mureșan este noul director executiv al Agenției Naționale de Transplant, potrivit unei declarații făcute miercuri de către Ministrul Sănătății, Sorina Pintea. Ea îl înlocuiește pe Radu Deac, demis după ce un tânăr de 29 de ani a murit fără a avea șansa unui transplant, deși adunase banii necesari.

Alexandra Anca Mureşan, este medic primar chirurgie generală din anul 2013. Până în prezent şi-a desfăşurat activitatea la Institutul Regional de Gastroenterologie şi Hepatologie „prof. dr. Octavian Fodor” din Cluj-Napoca.

„Se impune restructurarea Agenţiei Naţionale de Transplant, pentru buna funcţionare şi transparentizare a activităţii de transplant în România. Numirea de astăzi [n.r miercuri] este un prim pas în acest sens. Am încredere că noul director executiv va reuşi să organizeze un sistem care să funcţioneze în condiţii optime, în beneficiul pacienţilor a căror viaţă depinde de efectuarea unui transplant. Mai mult, sperăm că noua lege a transplantului va putea fi gata în cel mai scurt timp pentru consultare. Mi-am propus să continui să fac tot ce-mi stă în putinţă pentru ca drama tânărului care a pierdut ieri lupta cu viaţa să nu se mai repete”, a declarat Sorina Pintea, ministrul Sănătăţii, potrivit unui comunicat de presă al ministerului Sănătăţii.

Articolul precedentVotul din Camera Deputaților i-a scos pe clujeni din nou în stradă
Articolul următorStreet FOOD Festival parchează bucătăriile mobile în Cluj-Napoca! Urmează un weekend plin pentru gurmanzi