Muzeul de Artă Cluj-Napoca, instituție de cultură care funcționează în subordinea Consiliului Județean Cluj, va găzdui, duminică, 17 iunie, începând cu ora 17.00, un recital de excepție al pianistei Silvia Sbârciu, personalitate de referință în domeniul interpretării pianistice la nivel național și internațional.

În program:

Franz Liszt / Richard Wagner
Tannhäuser, O du, mein holder Abendstern, S. 444

Franz Schubert
Impromptu op. 142 Nr. 2 în la bemol major
Impromptu op. 142 Nr. 3 în si bemol major
Impromptu op. 90 Nr. 3 în sol bemol major

Robert Schumann
Kreisleriana op. 16

            Evenimentul face parte din cadrul proiectului ,,Un pian pentru muzeu” și este organizat cu ocazia inaugurării pianului de concert achiziționat de către clubul Rotary VISIO Cluj-Napoca.

Pianul a fost achiziționat cu scopul de a oferi publicului clujean un nou reper pe harta sălilor de concerte și, în același timp, de a crea numeroase oportunități pentru interpreți consacrați sau tineri de a concerta. Muzeul de Artă Cluj-Napoca oferă găzduire pianului, revitalizând în acest fel astfel binecunoscutele stagiuni de recitaluri și concerte de odinioară din celebra Sală Tonitza.

            Reamintim în acest context faptul că, în trecut, în sala Tonitza au concertat nume de referință ale muzicii românești. De asemenea, aceasta a găzduit nenumărate concerte din cadrul unor festivaluri extrem de importante precum ,,Toamna muzicală clujeană”, festivalul Mozart sau stagiunile concertistice ale Operei și Filarmonicii din Cluj.

            Fabricat în anul 1975, pianul marca Yamaha este un instrument deosebit de frumos, cu un sunet cald, potrivit spațiului căruia îi este destinat, acesta revitalizând Sala Tonitza, un punct important al circuitului concertistic.

Articolul precedentSe reiau negocierile pentru achiziția unei clădiri care să devină spital de copii
Articolul următorFOTO | Lucrări pe drumul județean Nicula – Sic – Coasta – Vişea