Întregul corp academic al Universității Tehnice din Cluj-Napoca (UTCN) este alături de poporul ucrainean, în aceste momente tragice și își exprimă solidaritatea și sprijinul total față de familiile îndurerate afectate de acțiuni militare iresponsabile, precum și față de toți cei care sunt gata să-și sacrifice viața pentru pace, democrație și libertate.

În aceste momente de grea încercare prin care trec vecinii noștri, UTCN prin Centrul Universitar Nord din Baia Mare, pune la dispoziția celor care se retrag din calea conflagrației 200 de locuri de cazare în camere de 2 sau 4 persoane situate în căminele studențesti din Baia Mare, precum și facilități de masă.
Spațiile de cazare au fost înscrise și într-o platformă națională, gestionată de Guvernul României pentru o mai bună utilizare / repartizare la nivel național.
„Conducerea UTCN, alături de întreaga comunitate academică, consideră că în aceste momente dificile nu putem rămâne indiferenți față de tragedia prin care trece Ucraina și doar împreună vom putea sprijini refugiații. În perioada imediat următoare se vor organiza și alte acțiuni de solidaritate, atât prin acțiuni personale cât și prin intermediul organizațiilor studențești din ClujNapoca și Baia Mare. UTCN rămâne deschisă în colaborarea cu autoritățile statului român pentru ajutorul umanitar oferit refugiaților ucrainieni sosiți în România, precum și celor rămași acasă, în mijlocul evenimentelor tragice ale războiului ce se desfășoară în aceste zile în țara vecină„, a transmis UTCN.

Sursa: Realitatea de Cluj

Articolul precedentPeste 23.000 de ucraineni au intrat în România, în ultimele 24 de ore, prin punctele de frontieră
Articolul următorA început campania „Sânge pentru Ucraina” la Cluj-Napoca