Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară (USAMV) Cluj va primi 5,84 milioane de lei pentru a-și adapta oferta educațională la cerințele pieței muncii, în mai multe domenii precum bioeconomia sau îmbinarea noilor tehnologii cu activitățile agricole. Cea mai mare parte a banilor provine din fonduri europene. Proiectul vizează inclusiv înființarea unui colegiu care va oferi cursuri post-liceale tinerilor cu sau fără bacalaureat, care nu doresc sau nu pot să urmeze cursuri universitare.

Universitatea ”urmărește diversificarea ofertei de programe de studii, precum și consolidarea măsurilor de asistență educațională. Prin oferta educațională optimizată, proiectul vizează patru sectoare economice cu potențial competitiv – bioeconomie; procesarea alimentelor și a băuturilor; tehnologia informațiilor și comunicațiilor; energie și management de mediu. În același sens, demersul propus prin proiect urmăreste corelarea ofertei educaționale cu domenii de specializare inteligentă: bioeconomie; tehnologia informațiilor și a comunicațiilor, spațiu și securitate; energie, mediu și schimbări climatice; sănătate”, potrivit unui comunicat de presă.

Articolul precedentConcert Inna la Cluj
Articolul următorUniversitatea Tehnică din Cluj-Napoca s-a clasat pe o poziție remarcabilă în rankingurile internaționale