Vicepreședintele ALDE, deputatul Varujan Vosganian, a anunțat la Cluj că reprezentanții formațiunii sale politice refuză să meargă la consultările convocate de președintele României, Klaus Iohannis, pe tema referendumului pentru Justiție. Varujan Vosganian a declarat că acest refuz nu înseamnă lipsă de respect față de instituția prezidențială, ci este un răspuns la ostilitatea manifestată de șeful statului față de actuala coaliție de guvernare.

”Klaus Iohannis nu a semnat numirile miniștrilor până când nu a fost pus cu spatele la zid de Constituție, lăsându-ne în debutul semestrului european fără miniștri în zone importante și lăsând dezbaterile bugetare fără interlocutori pe domenii importante cum este Dezvoltarea Regională sau cum este zona Transporturilor; Klaus Iohannis nu a numit șeful Statului Major; Klaus Iohannis nu a numit capii magistraturii; Klaus Iohannis nu a numit numeroși ambasadori”, a spus Varujan Vosganian.

Atât președintele ALDE, Călin Popescu-Tăriceanu, cât și președintele PSD, Liviu Dragnea, au refuzat invitația trimisă de președintele Klaus Iohannis. Acesta a anunțat organizarea referendumului pe tema Justiției în data de 26 mai, în aceeași zi cu alegerile pentru Parlamentul European.

Articolul precedentVIDEO | Grav accident în Cămăraşu! Şase persoane au fost rănite după impactul dintre două maşini
Articolul următorTractor în ediție limitată, expus la Agraria – De ce este interesant pentru fanii Universității Cluj