Unul dintre vicepreședinții PNL, deputatul de Cluj, Adrian Oros, acuză Registrul Comerțului că a radiat din oficiu mii de de persoane fizice autorizate și de întreprinderi individuale. Motivele pentru această măsură sunt strict birocratice, iar consecințele sunt devastatoare, spune Adrian Oros.

”Oamenii nu mai primesc subvenţia pe 2018, proiectele cu fonduri europene aflate în derulare sunt sistate (banii trebuie returnaţi), iar cei care urmează să semneze contracte de finanţare europeană nu o mai pot face. ”Se impun măsuri rapide pentru că oamenii să nu-şi piardă drepturile”, afirmă vicepreşedintele PNL.

Baza legală pentru radierea acestor entități economice a fost reprezentată de o lege din 2016 care limitează numărul de obiecte de activitate pe care îl pot avea PFA-urile sau întreprinderile individuale.

”Un PFA poate avea în obiectul de activitate cel mult 5 clase de activităţi prevăzute de codul CAEN, în timp ce întreprinderea individuală poate avea în obiectul de activitate cel mult 10 clase de activităţi prevăzute de codul CAEN”, spune Adrian Oros.

”În termen de 60 de zile de la împlinirea celor 2 ani, respectiv din data de 19 martie 2019, Oficiul Registrului Comerţului a radiat, din oficiu, persoanele fizice autorizate şi întreprinderile individuale al căror număr de activităţi incluse în obiectul de activitate este mai mare decât cel impus de legislaţia în vigoare.

Pentru că este vorba de mii de oameni ale căror activităţi vor fi falimentate, solicit de urgenţă Guvernului o prevedere derogatorie, pentru a corecta consecinţele nefaste”, afirmă vicepreşedintele PNL, Adrian Oros.

Articolul precedentCorina Crețu: Aderarea României la Uniunea Europeană rămâne cea mai importantă realizare din istoria modernă
Articolul următorFOTO | Conferință și ateliere pentru tineri despre importanța participării la vot în rândul tinerilor