Viceprimarul PNL al comunei Florești, Bogdan Pivariu, a înregistrat oficial un nou proiect de hotărâre de consiliu local referitor la gestionarea inteligentă a deșeurilor. Concret, este vorba de utilizarea de platforme subterane pentru colectarea selectivă a deșeurilor.

Aceste platforme vor deveni obligatorii, dacă proiectul va fi adoptat, pentru dezvoltatorii care construiesc imobile colective cu cel puțin 15 apartamente. Avantajele oferite de această soluție sunt reprezentate de eliminarea mirosului care este generat de pubelele amplasate la suprafață, reducerea spațiului ocupat de recipientele pentru colectarea diferitelor tipuri de deșeuri, eliminarea prezenței insectelor și animalelor care consumă resturi menajere și îmbunătățirea aspectului vizual al diferitelor cartiere din Florești.

Totodată, această inițiativă contribuie la atingerea obiectulului de a realiza colectarea selectivă a deșeurilor în zona metropolitană. 

”Ideea de la care a pornit acest proiect este cea de creșterea calității vieții pentru locuitorii Floreștiului. Pentru o comunitate modernă, gestionarea inteligentă a deșeurilor trebuie să reprezinte o prioritate. Aceste sisteme de platforme subterane vor putea fi integrate cu rețele de senzori care să livreze date referitoare la nivelul de umplere, precum și la persoanele care au dreptul să utilizeze aceste platforme”, a declarat viceprimarul comunei Florești, Bogdan Pivariu.

Proiectul de hotărâre de consiliu local este deja în dezbatere publică și, după ce administrația locală va colecta toate opiniile cetățenilor pe această temă, va fi supus dezbaterii aleșilor locali. Proiectul nu presupune nici o cheltuială pentru bugetul local.

Articolul precedentUSAMV Cluj, implicată în deschiderea unei școli profesionale în județul Mureș
Articolul următorÎncă 11 autobuze electrice circulă pe străzile din Cluj-Napoca