Un tânăr din Cluj a fost reținut marți de procurorii DIICOT Bistrița-Năsăud, după ce a fost prins în flagrant cu 6 kg de cannabis în autoturism, ce proveneau din Spania și pe care urma să le comercializeze pe raza județului Bistrița-Năsăud. Astăzi va fi dus în fața judecătorului de drepturi și libertăți de la Tribunalul Bistrița-Năsăud, cu propunere de arestare preventivă.

 

 

Polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Bistrița-Năsăud, împreună cu procurori D.I.I.C.O.T. – Biroul Teritorial Bistrița-Năsăud, au realizat marți, 24 august, o acțiune de prindere în flagrant delict a unei persoane bănuite de trafic de droguri de risc și complicitate la introducerea în țară de droguri de risc, în județul Bistrița Năsăud.
Polițiștii au depistat și oprit în trafic un autoturism, înmatriculat în județul Cluj, condus de un bărbat de 24 de ani din Cluj-Napoca. 

În urma controlului autoturismului, au fost descoperite 6 calupuri vidate în folie din plastic transparentă, care conțineau o substanță vegetală de culoare verde oliv, greutatea acesteia fiind de aproximativ 6 kilograme. 

Totodată, au mai fost descoperite și ridicate două telefoane mobile și 2.500 de lei.

Din cercetări a reieșit că drogurile ar proveni din Spania și ar fi fost introduse în țară prin intermediul unei firme de transport internațional.

Bărbatul a fost condus la audieri, iar procurorul din cadrul D.I.I.C.O.T.- Biroul Teritorial Bistrița-Năsăud a dispus măsura reținerii, pentru 24 de ore, urmând să fie prezentat judecătorilor, cu propunere de arestare preventivă.

La acțiune, au participat și luptători ai Serviciul pentru Acțiuni Speciale din Bistrița Năsăud.

Cercetările sunt continuate, în vederea stabilirii întregii activități infracționale.

 

Sursa: Realitatea de Bistrita-Nasaud

Articolul precedentA murit și fetița implicată în accidentul dintre un tren şi un microbuz de la Urişor | Organele ei au salvat 4 vieți
Articolul următor849 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS–CoV–2