Norma de hrană pentru polițiștii locali înseamnă aproape încă 1000 de lei în plus la salariu.

Pe ordinea de zi a ședinței consiliului local Gherla de joi s-a aflat un proiect de hotărâre privind acordarea normei de hrană.

Consiliul local a mai acordat în urmă cu un an norma de hrană polițiștilor, la scurt timp după înființarea Poliției Locale, însă după o jumătate de an s-a anulat hotărârea de acordare, ținându-se cont de majorările salariale acordate prin legea salarizării unitare.

La începutul ședinței de joi, consilierul local Kasza Tamas a propus retragerea de pe ordinea de zi a proiectului de reacordare a normei de hrană, cu justificarea că acesta necesită o analiză mai bună. „Sunt pentru ca poliția locală să primească această normă de hrană, dar consider că trebuie aprofundată această temă, iar în ședința următoare să luăm o decizie bine gândită. Nu vreau că peste puțin timp să revenim asupra ei”, a explicat consilierul.

Consilierul Andrei Hiticaș a precizat să solicitarea de retragere de pe ordinea de zi a venit la inițativa unui grup mai mare de consilieri.

Secretarul primăriei a explicat că scoaterea de pe ordinea de zi nu se poate face decât la solicitarea inițiatorului, în cazul de față executivul.

Hiticas a propus apoi că votul să fie secret. Propunerea a fost supusă la vot și cu 10 voturi „pentru”, a fost aprobată.

Consilierul Vasile Băgăcean a anunțat că nu votează, întrucât ar exista conflict de interese, deoarece soția sa este angajată în cadrul Poliției Locale.

În urma votului secret, din totalul celor 17 voturi exprimate s-au înregistrat 9 voturi „pentru” aprobarea proiectului de acordare a normei de hrană, 4 împotriva și au fost 4 voturi anulate.

Pentru ca proiectul să fie adoptat era necesară o majoritate, însemnând în acest caz 10 voturi „pentru”, din totalul de 18 consilieri prezenți la ședința, iar proiectul a fost respins.

Hotărârea ar putea reveni pe ordinea de zi în ședința următoare, cu condiția să aibă aceeași formă.

sursa: gherlainfo.ro

Articolul precedentŞOCANT | Clujeancă acuzată că a întreţinut relaţii sexuale cu un copil de 12 ani
Articolul următorZilele Municipiului Dej vor avea loc în perioada 26 – 29 iulie