Guvernul a aprobat, luni, hotărârea privind instituirea stării de alertă, în conformitate cu prevederile Legii 55/2020. Potrivit proiectului de hotărâre, starea de alertă se instituie pe întreg teritoriul ţării, începând cu data de 18 mai, pe o durată de 30 de zile. Premierul Ludovic Orban a făcut o serie de declarații, la începutul ședinței de Guvern, despre modul în care mulți români au încălcat toate normele de protecție. „Suntem democrație, nu anarhie”, a spus șeful Executivului.

,,Orice comportament care nu e corect și care poate duce la infectarea concetăţenilor noştri e un comportament faţă de care trebuie să acţionăm. Suntem democraţie, dar nu suntem anarhie (min. 8:46 – VIDEO). Democraţia e în beneficiul celor care respectă legea. Trebuie să ne asigurăm de respectarea legii şi să ne asigurăm că puteam apăra viaţa şi sănătatea oamenilor”, a precizat Orban.

,,Ca să am o exprimare plastică, trecem de la stare de alertă la stare de alertă maximă, pentru că legea ne conferă toate pârghiile şi instrumentele pentru a putea asigura respectarea măsurilor, a regulilor care sunt stabilite pentru a apăra sănătatea şi viaţa oamenilor.(…)

,Pentru a adopta noi măsuri de relaxare de la 1 iunie trebuie să ne asigurăm că actualele mpsuri de relaxare pe care le-am luat să nu genereze o creștere semnificativă a cazurilor și să fim nevoiți să le înăsprim din nou. Prin HG avem toate instrumentekle legale necesare, inclusv amneizile și fac o paranteză, am rămas siderat când am văzut oameni care ne-au acuzat că dăm amenzi, acum ne acuză că nu am dat. Adică, ai bască, nu ai bască”, a afirmat Orban.

Sursa: Realitatea Din PNL

Articolul precedentFOTO | Adăpost de animale distrus de un incendiu violent
Articolul următorRomânia este oficial în stare de alertă. Noi restricții și amenzi