Profesorul Balázs Bécsi Attila din Gherla a primit, din MOL România și Fundația Pentru Comunitate, premiul naţional „Mentor pentru excelență în educație”.

MOL România și Fundația Pentru Comunitate au acordat, pentru al nouălea an consecutiv, Premiile Mentor pentru excelență în educație unui număr de zece profesori și antrenori de excepție din toată țara. În cadrul evenimentului, organizat la Teatrul Odeon din București, a fost anunțată ediția a zecea, jubiliară, a programului, nominalizările putând fi depuse până la 31 Decembrie 2019.

Invitatul de onoare a Galei Premiilor Mentor din acest an a fost actorul Ion Caramitru, directorul Teatrului Național București, care a vorbit despre rolul mentorilor în viața discipolilor.

Laureații Premiului Mentor pentru excelență în educație au primit câte un trofeu realizat de artistul plastic Ioan Nemțoi și câte un premiu în valoare de 8.000 de lei.

Laureații Premiului Mentor pentru excelență în educație, ediția a 9-a, 2018 sunt:

  • Balázs Bécsi Attila, profesor, președintele Fundației Culturale Téka, Gherla, Cluj
  • Ciubotariu Éva, profesor de chimie, Oradea
  • Nicoleta Cocea, profesor de dans clasic, București
  • Sandu Mirel Golcea, profesor de fizică, Timișoara
  • Stelian Hașoti, profesor emerit de tenis de masă, Constanța
  • Koczinger Éva, profesor de matematică, Satu Mare
  • Toma Mirițescu, antrenor emerit de înot, Ploiești
  • Lenuș Teodora Moraru, actriță, regizor, coordonator trupă de teatru, Botoșani
  • Magdalena Ursu, profesor de vioară, București
  • Marlena Zagoni, profesor-antrenor emerit de canotaj, Olteni, Dâmbovița
Mol Mentor 2018/ gala 23 04 2019

MOL România premiază anual, începând din 2010, profesori și antrenori cu rezultate excepționale, încercând astfel să îi recompenseze, simbolic, pe acei maeștri care prin muncă, devotament și stăruință au ajutat la formarea mai multor generații de tineri talentați. Nu există suficiente recompense materiale pentru a răsplăti munca acestor dascăli, dar evenimente precum Gala Mentor sunt ocazii de a le mulțumi mentorilor pentru că și-au pus viața în slujba educației. A lucra cu talentul, a șlefui minți și caractere este poate cea mai grea, migăloasă și plină de responsabilitate îndeletnicire”, a declarat Camelia Ene, director executiv MOL România.

Cei zece profesori și antrenori premiați au fost selectați de către Consiliul Director al Fundației Pentru Comunitate dintre cele 234 de nominalizări primite în perioada mai-decembrie 2018 din partea elevilor, părinților, foștilor elevi sau colegi. Asemănător edițiilor precedente, numărul nominalizărilor a depășit cu mult numărul de premii care se acordă, însă nominalizările pot fi actualizate și depuse din nou pentru edițiile viitoare.

Începând din 24 aprilie, timp de opt luni așteptăm și primim cu drag nominalizările pentru ediția jubiliară, 2019, a Premiilor Mentor. Colaboratorii Fundației și Consiliul Director, care evaluează nominalizările depuse, se bazează în primul rând pe informațiile, relatările, detaliile cuprinse în aceste nominalizări. Astfel conținutul, forma și modul de prezentare sunt importante și hotărâtoare în privința succesului. Începând din acest an, nominalizările se depun online pe site-ul Fundației”, a declarat András Imre, directorul executiv al Fundației Pentru Comunitate.

Articolul precedentCopiii de la Asociația Sfânta Veronica Dumbrava, vizitați, în prag de Paște, de elevii Școlii de Agenți de Poliție
Articolul următorRestricții de circulație cu ocazia manifestării religioase ”Procesiunea Învierii”