Vremea în data de 26 septembrie se menține una călduroasă în mare parte din țară.

Astăzi vremea va continua să se încălzească în cea mai mare parte a ţării, în special în sud-est unde va deveni caldă pentru ultima parte a lunii septembrie. La începutul zilei cerul va fi variabil, cu înnorări temporare şi ploi slabe mai ales în regiunile vestice şi nord-vestice. Începând cu orele amiezii vom avea parte de averse – însoţite şi de descărcări electrice în jumătatea vestică, iar izolat se pot acumula cantităţi de apă de peste 15l/mp. În restul teritoriului, cerul se va menţine variabil, iar temperaturile maxime vor fi cuprinse în general între 19 şi 29 de grade, cu cele mai ridicate valori în Muntenia şi partea continentală a Dobrogei.

În București vremea va continua să se încălzească şi va deveni caldă pentru această dată. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla de la slab până la moderat. Temperatura maximă, la amiază, va fi de 28, chiar 29 de grade.

La munte vremea va continua să se încălzească. Pe parcursul zilei, cerul va fi variabil, cu înnorări accentuate în Munţii Apuseni şi în nordul Carpaţilor Orientali, unde se vor semnala averse. Seara şi noaptea ploile vor cuprinde treptat întreaga zonă montană, iar trecător pe alocuri se vor semnala descărcări electrice, unde cantităţile de apă vor depăşi local 25 l/mp. Vântul va prezenta intensificări în special la altitudini mari unde rafalele vor depăşi 60…70 km/h. Valorile termice vor fi ușor mai ridicate față de zilele trecute și vom avea 11 grade la Semenic, 15 la Sinaia, iar la Predeal maxima ajunge la 15 grade. 

Articolul precedentScumpiri de coșmar – Pâinea costă triplu și este în topul majorărilor de prețuri din această perioadă
Articolul următorSUA, avertisment final pentru PUTIN dacă folosește arme nucleare în războiul din Ucraina – Mesaj fără precedent