Veste bună pentru sutele de mii de români aflați în minivacanța de Rusalii: gradul de instabilitate atmosferică va fi în diminuare față de zilele precedente. Cerul va fi variabil în estul și în sud-estul teritoriului, iar în rest va avea înnorări temporare, mai persistente în sud-vest, unde și valorile termice diurne vor fi în scădere și se vor situa sub mediile multianuale. 

 

Vor fi averse, însoțite și de descărcări electrice, local în zonele de deal și de munte, în Oltenia, Transilvania și pe arii mai restrânse în Banat, Maramureș și posibil în Muntenia. Vântul va sufla slab și moderat, cu ușoare intensificări pe litoral și în sudul Banatului, iar de scurtă durată și în timpul ploilor. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 18 și 27 de grade.

 

In Bucuresti, Vremea va fi normală din punct de vedere termic. Cerul va fi variabil, cu unele înnorări în prima parte a zilei. Vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă va fi de 24…26 de grade.

 

La munte, gradul de instabilitate atmosferică va fi în diminuare față de zilele precedente. Cerul va avea înnorări temporar accentuate și local vor fi averse, însoțite de descărcări electrice, iar izolat cantitățile de apă vor depăși 15…20 l/mp și probabilitatea pentru grindină va fi redusă. Vântul va sufla slab și moderat, cu ușoare intensificări în Munții Banatului și de scurtă durată în timpul ploilor. Valorile termice vor fi apropiate de normele perioadei.

 

La mare, vremea va fi în general frumoasă și apropiată de normalul termic specific perioadei. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări temporare, mai ales în prima partea zilei. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 19 și 22 de grade. Temperatura apei mării va fi de 20…22 de grade. 

 

Imagine

Articolul precedentOra 21:00, o nouă ediție explozivă a emisiunii Culisele Statului Paralel. Liviu Dragnea dă lovitura fatală păpușarilor cu grade
Articolul următorDublă sărbătoare pentru creștinii ortodocși. Este Duminica Rusaliilor, dar și Duminica Părinților și Copiilor