Vremea s-a răcit brusc și începe să semene cu cea dintr-un noiembrie obișnuit. Ceața le dă bătăi de cap șoferilor, vizibilitatea în foarte multe zone este sub 50 de metri.

„În această dimineață, și până spre orele prânzului, se va menține nebulozitatea joasă în partea de sud-est a teritoriului, care va determina în multe zone și ceață și scăderea vizibilității pentru multe șosele din aceste regiuni, în sud, în centru, în est. Însă, spre după-amiază ne așteptăm să mai iasă și soarele și temperaturile să ajungă la cel mult 13-14 grade, în timp ce, în regiunile vestice, vremea pe parcursul zilei de astăzi va fi frumoasă, cu cer mai mult însorit, temperaturi mai ridicate, maxime ce vor atinge 17-18 grade.

În următoarele zile, atât marți, cât și miercuri, tabloul meteorologic va fi aproape neschimbat, abia dacă vom avea variații ușoare în valori termice, acestea vor fi în continuare mai ridicate decât în mod normal la această dată, în marea lor majoritate, de la 10-12 grade prin nordul Moldovei, la 15-16-17 grade în partea de sud a teritoriului, cel mai probabil miercuri.

După aceste zile, de joi vremea se va schimba ușor. Un front atmosferic rece va traversa teritoriul țării noastre, care va determina, pe de o parte, apariția precipitațiilor dinspre vestul-nord-vestul teritoriului cu deplasare către sud-sud-est, unde vom regăsi pe parcursul zilei de joi sau joi noapte, vineri cu transformare în lapoviță și ninsoare în zonele montane, acolo unde temperaturile vor coborî sub zero grade și posibil și mai însemnate cantitativ”, a precizat Alina Șerban, meteorolog de serviciu la Administrația Națională de Meteorologie.

Articolul precedentLista produselor care s-au scumpit cel mai mult în ultimul an – Românii trebuie să scoata chiar și cu 60% mai mulți bani din buzunar
Articolul următorEfectele secetei, devastatoare în România. Suprafaţa afectată se apropie de 1,1 milioane hectare