“Diabetul este o muncă continuă. Nu are pauze. Îți schimbă viața din toate punctele de vedere. În tabăra Yuppi am fost într-o comunitate în care erau copii ca mine. Cu toții ne confruntăm cu aceleași probleme, așa că am reușit să-mi fac noi prieteni. Am simțit că mai sunt și alți oameni care trec prin aceleași lucruri prin care treceam și eu. Am întâlnit copii cu diabet din aproape toată țara, tineri de vârsta mea, cu care încă ținem legătura, ne ajutăm reciproc, vorbim, ne întâlnim. Mi-a dat încredere în mine”, mărturisește Ana, o fostă participantă a taberelor Yuppi Camp, care își amintește cu drag cât de mult au ajutat-o taberele să-și accepte boala, să simtă că aparține.

La organizarea taberelor Yuppi contribuie întotdeauna și sportivii caritabili, care fac mișcare în beneficiul copiilor. Anul acesta la Wizz Air Cluj-Napoca Marathon a alergat în beneficiul copiilor și tinerilor cu cancer, diabet sau alte boli autoimune o echipă compusă din 15 angajați ai OTP Bank România. “Copiii care suferă de cancer, diabet sau boli autoimune experimentează an de an în taberele Yuppi puterea zâmbetelor vindecătoare. Sper ca și noi, sportivii caritabili entuziaști ai OTP Bank, să putem contribui la redarea momentelor de bucurie, fără grija bolii, ale copilăriei participanților la tabără”, spune Kelemen Attila, Directorul Direcției Marketing și Comunicare, OTP Bank România.

Viața unei familii se schimbă radical odată cu diagnosticarea copilului cu o boală cronică și/sau gravă. Viața cu boala înseamnă o nouă viață, una în care locul micilor bucurii cotidiene este luat de neputință, frică și anxietate – nu se știe ce aduce ziua de mâine, deoarece bolnavii cronic nu se vindecă niciodată de boala lor. “Anul acesta a fost al unsprezecelea an în care Yuppi Camp a ajutat copiii bolnavi cronic și familiile lor să depășească aceste momente grele cauzate de boală. Prin metoda terapiei prin experiență – activități relaxante și pline de provocări pe măsura tuturor, ca de exemplu echitație, alpinism, tir cu arcul, canotaj, dar și jocuri și discuții – oferim tuturor participanților șansa să își redescopere puterea interioară, să se simtă acceptați și le oferim câteva zile fără grija bolii”, declară Laszló Zsuzsa, Președinte Yuppi Camp.

Ana ne povestește că după tabăra Yuppi, a putut să facă anumite activități mai îndrăznețe, de exemplu, în tabără a făcut echitație și caiac-canoe, iar după aceea a fost mai curajoasă acasă, nu i-a mai fost frică nici de sporturile mai extreme. La fel ca ea, și alți tineri și copii au nevoie de curaj, iar în taberele Yuppi se face tot posibilul ca acești copii cu boli cronice să aibă parte de încurajări, de experiențe ce le redă încrederea în sine, unde își pot redescoperi puterea interioară.

“De mai bine de 4 ani particip la evenimente sportive care au scop caritabil și susțin în special asociații care au grijă de copii care suferă de autism sau copii bolnavi cronic – pentru mine este o motivație puternică. Am ales cu mare drag Yuppi pentru experiențele pe care le oferă copiilor și familiilor acestora, în cadrul taberelor gratuite” – transmite Grațiela Palan, membru al echipei de alergători caritabili.

În această vară Yuppi Camp a organizat trei tabere, o tabără pentru copiii și tinerii cu diabet, o tabără pentru familii unde un copil suferă de o boală cronică și, pentru prima dată în România, o tabără pentru frați, pentru copii cu cancer sau cu boli autoimune și frații lor sănătoși. În aceste tabere au participat 172 de copii bolnavi cronic și familiile lor, alături de 137 de voluntari. La finalul lunii septembrie Yuppi Camp va organiza Yuppi Family Weekend, unde vor participa aproximativ 10 familii cu un copil bolnav cronic.

Sursa: Realitatea de Cluj

Articolul precedentPASTILA PENTRU SUFLET
Articolul următorLegile Puterii | Planul „Ursula” pentru iarna lui Putin: marea RAȚIONALIZARE. România ia poziția drepți!