Asociația CERT Transilvania îi invită pe toți clujenii să dea o mână de ajutor la plantarea celor 15 mii de puieți pentru împădurirea localității Tăuți din comuna Florești.

Acțiunea se va desfășura în data de 6 aprilie, când organizatorii își propun să împădurească o suprafață de 3 hectare.

Cei care doresc să participe trebuie să completeze formularul de inscriere dedicat evenimentului.

Programul acțiunii este următorul:

  • la ora 8:45, participantii care au mentionat, în formular, că au nevoie de transport, sunt asteptati pentru imbarcarea in autocare, pe platoul Salii Sporturilor “Horia Demian”. La autocar se va afla o lista nominala cu persoanele repartizate. Plecarea spre locatia evenimentului de impadurire este anunțată pentru ora 9.
  • La ora 9:30, participantii care se deplaseaza cu mijloace proprii de transport , sunt asteptati in parcarea de langa manastirea Tauti. În ambele locatii vor fi asteptati de voluntarii Asociatiei CERT-Transilvania care va vor indruma catre locatia evenimentului. Distanta de aproximativ 500 metri de la parcare pana la parcela de impadurit va fi parcursa pe jos.
  • ora 9:30-10 – instructajul privind protectia muncii, informarea privind tehnica de plantare si impartirea pe echipe.
  • ora 10 – actiunea de plantare propriu-zisa.
  • ora 13-14 – masa de pranz – gulas la ceaun.
  • ora 15 – imbarcarea in autocare sau mijloacele proprii de transport si revenirea in Cluj-Napoca.

Organizatorii atenționează că p siguranta tuturor participantilor, pe parcursul întregului eveniment va fi prezenta o ambulanta cu echipaj medical pregatit sa intervina in situatiile de urgenta, dar adresează și rugamintea de a veni echipati adecvat unei actiuni desfasurate in teren: cizme sau bocanci, haine potrivite, pelerina de ploaie etc.

Sunt bineveniți și cei mai mici membri ai familiilor, dar pentru a evita situatii neplacute, parintii sunt rugați să își supravegheze cat mai atent copiii.

CERT Transilvania este un GRUP DE OAMENI ce provin din domenii diverse și care își dedică timpul și resursele proprii pentru a ajuta semenii aflați în situatii dificile.

Pentru că au logistica necesară, își asumă rolul de a interveni acolo unde alții nu au posibilitatea să ajungă.

Au în vedere cazuri sociale, familii care trăiesc în zone izolate, la care accesul este dificil sau uneori imposibil fără mașini echipate special.

De asemenea, se pregătesc intens pentru a fi în măsură să acționeze în caz de dezastre naturale, inundații, alunecări de teren, salvări montane și alte situații care presupun accesul dificil în zona afectată.

Vor să ajute atunci când e nevoie de ei și cred cu tărie în puterea binelui. Pentru ei, zâmbetul și acel “mulțumesc” spus de omul pe care l-au ajutat sunt suficiente.

 

Articolul precedentEchipa de baschet masculin U-BT a câștigat meciul cu BCMU Argeș Pitești
Articolul următorUn nou parc în cartierul Între Lacuri – Ce suprafață va avea și cât va costa