Consiliul Judeţean Cluj informează participanţii la trafic în legătură cu faptul că, în cursul dimineţii zilei de luni, 10 decembrie, pe raza judeţului Cluj nu există drumuri judeţene blocate sau închise traficului rutier, circulaţia desfășurându-se, pe mai multe sectoare de drum, în condiţii specifice sezonului rece.

În ultimele 72 de ore, din cauza temperaturilor sub zero grade Celsius înregistrate în cursul nopţii, mai multe drumuri judeţene au fost afectate de fenomenul de polei.

În acest context, pentru asigurarea unor condiţii optime de circulaţie, în cursul acestui sfârşit de săptămână s-a acţionat, inclusiv prin revizii, pe 43 de drumuri sau sectoare de drumuri judeţene situate pe raza zonelor Huedin, Gilău şi Gherla. Intervenția a fost realizată cu ajutorul a 18 utilaje. Tot în aceste zone, în cursul nopţii şi al acestei dimineţi se acţiona pe 24 de drumuri judeţene, cu 6 utilaje. În urma acestor acţiuni, a fost folosită o cantitate totală de 77 de tone de material antiderapant.

Pe drumurile judeţene situate în zona Turda, în zilele de sâmbătă şi duminică s-a intervenit pe 15 drumuri sau sectoare de drumuri judeţene, cu 5 utilaje. În cursul nopţii şi la această oră se acţionează, inclusiv prin revizii, pe 7 drumuri judeţene, cu 3 utilaje. În urma acestor acţiuni, a fost folosită o cantitate însumată de 82 de tone de material antiderapant.

De asemenea, pe drumurile judeţene situate în zona Dej, în cursul acestui sfârşit de săptămână s-a intervenit pe 10 drumuri sau sectoare de drumuri judeţene, cu 5 utilaje. În cursul nopţii şi al acestei dimineţi se acţiona, inclusiv prin revizii, pe 11 drumuri judeţene, cu 5 utilaje, fiind folosită o cantitate totală de 35 de tone de material antiderapant.

În continuare, se efectuează revizii pe mai multe drumuri judeţene pentru verificarea stării părţii carosabile, urmând să se acţioneze în caz de necesitate.

Articolul precedentExpoziție inedită privind evoluția stării civile și a evidenței populației în Ardeal
Articolul următor,,În aiesta Sfânt Crăciun” – concert de colinde în Catedrala Mitropolitană din Cluj-Napoca