Direcția Județeană de Evidență a Persoanelor Cluj în colaborare cu Serviciul Județean al Arhivelor Naționale, Biblioteca Județeană „Octavian Goga” și colecționarul Manache Valentin, invită publicul interesat să participe luni, 10 decembrie, cu începere de la ora 12:30, în foaierul Bibliotecii Județene, la vernisajul unei expoziții inedite, „Evoluția stării civile și a evidenței populației în Ardeal”.

            Sub egida Centenarului Marii Uniri, într-un efort unic, comun, s-a decis scoaterea din depozitele de arhivă și expunerea unor categorii de documente care fac parte din istoricul înregistrărilor populației, indiferent de forma lor: conscripții, recensăminte, pașapoarte, registre parohiale și de stare civilă, cărți și buletine de identitate.

            Studierea evoluției sociale a comunităților ardelene este cu atât mai anevoioasă cu cât izvoarele istorice nu se păstrează în fonduri arhivistice compacte, de unde provine și dificultatea demersului inițiat.

            Expoziția va putea fi vizitată până la data de 14 decembrie, între orele 08:00 și 20:00.

Articolul precedentAcţiune de deratizare pe domeniul public
Articolul următor194 de tone de material antiderapant folosite pentru combaterea poleiului de pe drumurile județene din Cluj