Universitatea de Medicină și Farmacie ”Iuliu Hațieganu” (UMF) Cluj-Napoca a transmis că studenții și profesorii care s-au întors recent din Italia sunt nevoiți să rămână în carantină timp de 14 zile.

Măsură este luată în contextul răspândirii coronavirusului.

Începând din data de 24 februarie 2020, persoanele revenite în ţară de mai puţin de 14 zile după o călătorie în nordul Italiei, cu precădere regiunile Lombardia, Veneto și Emilia Romagna, trebuie să rămână acasă pentru auto izolare până la 14 zile şi să evite orice contact cu alte persoane.

În situaţia în care deplasarea în România s-a efectuat cu alte mijloace de transport decât cursele aeriene, personele în cauză au obligaţia să descarce de pe site-ul DSP Cluj (prima pagină) chestionarul în vederea completării cu datele personale şi de contact (datele vor fi utilizate în condiţiile respectării legii confidenţialităţii datelor personale)”, se arată pe pagina de Facebook UMF Cluj.

Articolul precedentMinistrul Violeta Alexandru neagă că ar fi fost legitimată de către un paznic, la intrarea în DGASPC Cluj
Articolul următorSe caută voluntari pentru festivalul Electric Castle