Pantofi sport, loafers, Oxford, ghete Chelsea – opțiunile sunt nenumărate în ceea ce privește încălțămintea masculină. Cum facem, însă, cea mai bună alegere, ținând cont de ocazia pentru care alegem ținuta? Ei bine, pentru evenimentele de zi încălțămintea este, de regulă, mai comodă, preferate fiind modelele de pantofi de bărbați cu un design atractiv, dar nu foarte elegant. Află și tu ce încălțări poți purta la evenimentele de zi!

Ce poți purta la o întâlnire de afaceri 

Întâlnirile de afaceri au loc, în general, pe parcursul zilei. Eticheta de business pune mare accent pe ținută, așadar outfitul tău trebuie să fie impecabil atunci când te prezinți la meeting. Pentru o astfel de ocazie nu poți da greș dacă porți un costum,

de preferat în nuanțe de gri – inclusiv tonurile deschise, dar și cele foarte deschise, cum ar fi gri petrol. Costumele în nuanțe de maro, bej sau crem te-ar putea tenta, însă ele sunt potrivite pentru evenimentele mai puțin oficiale. Desigur, poți opta și pentru un costum negru, cât timp eviți materialele care au tendința de a căpăta un luciu nepotrivit pentru zi. Printre acestea se numără și lycra. 

În ceea ce privește încălțămintea, pentru o întâlnire de afaceri care se desfășoară pe timpul zilei pantofii negri cu botul ascuțit sunt un pariu sigur. Aceștia denotă profesionalism, seriozitate, dar și eleganță și se asortează perfect atât cu costumele negre, cât și cu cele gri. 

Ce încălțări alegi pentru o petrecere la piscină sau la plajă


Sezonul estival este aproape, așadar vei lua parte, probabil, la o mulțime de party-uri organizate pe plajă sau la piscină, sub atenta supraveghere a razelor de soare! Faptul că participi la un eveniment de zi informal nu înseamnă, însă, că trebuie să îți neglijezi ținuta.  

Pentru partea inferioară a corpului, cei mai potriviți sunt pantalonii scurți. În cazul în care nu vrei să îți expui picioarele, alege o pereche de pantaloni lungi din țesătură subțire, cum ar fi inul. În partea de sus, asorteaza un tricou din bumbac, fi el uni sau cu imprimeu. Cămășile subțiri, cu guler căzăcesc sunt o altă alegere inspirată. 

Deși, la capitolul încălțăminte, te-ai grăbi, poate, să alegi o pereche de papuci, eventual flip-flops, noi îți recomandăm și alte variante. De exemplu, sandalele bărbătești, atât de contestate, sunt o alternativă ideală pentru o petrecere la plajă sau la piscină. 

Dacă participi la eveniment doar pentru a socializa și nu ești neapărat adeptul înotului sau al sesiunilor de plajă, atunci poți alege și alte tipuri de pantofi, cum ar fi cei loafers. Alege un model realizat din pânză, pentru un look mai degajat și mai confortabil din punct de vedere termic. 

Ce pantofi alegi pentru ceremonii

Ținuta de ceremonie impune o pereche de pantofi eleganți, însă potriviți pentru zi. O alegere inspirată este reprezentată de pantofii Oxford Whole Cut, realizați dintr-o singură bucată de piele, fără tăieturi și accesorii. În plus, acest model este destul de versatil, așa că poți purta pantofii Oxford și la birou. Alege o pereche de pantofi Oxford negri pentru ținuta de ceremonie. 

 

Articolul precedentŞi UMF Cluj se implică direct în lupta împotriva COVID-19
Articolul următorFOTO | Furt de motorină în Cuzdrioara! Doi bărbaţi au fost prinşi în flagrant