La Cluj a început unul dintre cele mai originale festivaluri din România. Cluj Never Sleeps este organizat întotdeauna cu prilejul solstițiului de vară. În acest an, în premieră, festivalul are loc timp de trei zile și de trei nopți.

Cluj Never Sleeps a fost organizat pentru a celebra cea mai scurtă noapte din an. Festivalul, organizat pentru prima oară în 2013, își are originile în vechiul Sommerfest, Festivalul Verii, organizat de germanii din Klausenburg, vechea denumire a Clujului. Însă Cluj Never Sleeps celebrează inovarea și tinerețea, spune unul dintre organizatori, Tudor Ogner, care este și președinte al Federației Tinerilor din Cluj.

Punctul central al festivalului este reprezentat de Piața Unirii, unde tinerii vor schimba complet fața vechiului centru al orașului, după cum spune una dintre organizatoare, Cristina Clima.

În Piața Unirii au loc concerte, dar și așa-numita Silent Party. Trei DJ mixează pentru o petrecere în care toți participanții poartă căști în care ascultă muzica, fără să îi deranjeze în vreun fel pe locuitorii din centrul Clujului. De asemenea, cu ajutorul tehnicilor de realitate virtuală și de realitate augmentată va avea loc o expoziție inedită a studenților și absolvenților Universității de Artă și Design din Cluj, care va cuprinde deopotrivă exponate reale și exponate virtuale.

 

Foto: ClujToday.ro

Articolul precedentSalvamont Cluj – 50 de ani de activitate în slujba cetățenilor
Articolul următorVIDEO | Grav accident pe o stradă din Cluj: trei persoane rănite după ce un şofer a trecut pe roşu