Taragotistul Dumitru Fărcaș a murit în noaptea de luni spre marți, la Cluj-Napoca, el fiind internat într-un spital din oraș. Potrivit medicilor, acesta a suferit un infarct. Dumitru Fărcaș împlinise 80 de ani în luna mai, ocazie cu care a fost organizat un concert dedicat carierei sale.

De asemenea, cu aceeași ocazie, Dumitru Fărcaș a primit din partea lui Klaus Iohannis, prin intermediul Ministrului Culturii, Ordinul Naţional „Serviciu Credincios” în grad de cavaler. Peste 800 de oameni s-au aflat în sală, printre aceștia numărându-se și personalități publice, precum primarul municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc, Mitropolitul Andrei Andreicuț sau fostul vicepremier al României, Vasile Dâncu.

„Marea mea bucurie este faptul că, oriunde trăiesc dragii noștri români, ei nutresc sentiment de respect și dragoste pentru țara lor. Eu am fost un liant și am constat că acolo unde trăiesc români, ei se simt obligați sufletește să își iuească țara. Îi mulțumesc Președintelui, iar această distincție mă onorează”, a spus Dumitru Fărcaș la eveniment, vizibil emoționat.

 

Articolul precedentDSP Cluj: au fost confirmate şi în Romania cazuri de infecţie cu virus West Nile
Articolul următorAtelier participativ în cartierul Gheorgheni