Polițiștii Biroului Rutier din cadrul Poliției municipiului Dej au acționat pe DJ108 B, pe raza localității Recea Cristur, pentru prevenirea accidentelor rutiere produse pe fondul consumului de alcool.

În cadrul acțiunilor, în jurul orei 17:00, poliţiştii au depistat un bărbat, de 60 de ani, din comuna Recea Cristur, în timp ce conducea autovehiculul pe raza localității de domiciliu, fiind sub influenţa băuturilor alcoolice, având o concentraţie de 0,96 mg/l alcool pur în aerul expirat. În baza celor constatate, conducătorului auto i-au fost recoltate probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei în sânge. În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului, faptă prevăzutăși pedepsită de Codul penal.

De asemenea, poliţiştii Biroului Rutier au depistat un bărbat, de 34 de ani, din comuna Budești, județul Bistrița Năsăud, în timp ce conducea autoutilitara pe DJ 108 B, în localitatea Recea Cristur, fără a poseda permis de conducere. În cauză s-a întocmit dosar penal privind săvârșirea infracțiunii de conducerea unui vehicul fără permis, faptă prevăzută şi pedepsită de Codul penal.

Un alt bărbat, în vârstă de 52 de ani, din comuna Șieu Măgheruș, județul Bistrița Năsăud, a fost depistat în timp ce conducea pe DJ 108B, pe raza comunei Bobâlna, un autovehicul radiat din circulație din iulie 2017. În cauză s-a întocmit un dosar penal privind săvârșirea infracțiunii de punerea în circulație sau conducerea unui vehicul neînmatriculat, faptă prevăzută de Codul penal.

Articolul precedentUn alt spital din Cluj va fi modernizat pe bani europeni
Articolul următorUniversitatea Babeș-Bolyai, din nou în topurile internaționale