Organizatorii Jazz in the Park, festival care se desfășoară anul în Cluj-Napoca, dau startul unei competiții inedite. Astfel, artiștii, grupurile artistice, persoanele juridice cu și fără scop patrimonial și care activează în domeniul artei și arhitecturii contemporane sunt invitați să se înscrie, în perioada 21 martie-18 aprilie 2019, la Concursul Art in the Park.

Suma disponibilă pentru acest concurs este de 45.000 lei (brut), o parte din bani mergând pe costurile de producție ale instalațiilor, iar alta pe onorariile artiștilor.

Proiectele înscrise trebuie să ofere o soluție artistică pentru activarea unuia dintre următoarele patru spații din parc: poarta de acces în spațiul festivalului (aflată pe la intrarea în parc dinspre Opera Maghiară), lacul, aleea centrală și zona de hamace. Cum tema festivalului din acest an este ’’Time for friends’’, vor fi apreciate instalațiile care se înscriu în această temă și care presupun interacțiune și creează locuri de întâlnire, sunt alcătuite din materiale prietenoase cu mediul și sunt vizibile atât pe timp de zi, cât și pe timp de seară.

Competiția se va desfășura după următorul calendar:

  • înscrierea în concurs: 21 martie-18 aprilie
  • anunțarea proiectelor nominalizate în etapa finală: 22 aprilie
  • jurizare: 23-25 aprilie
  • anunțarea proiectelor câștigătoare: 26 aprilie
  • producția instalațiilor: mai-iunie
  • expunerea instalațiilor: 4-7 iulie 2019 (în cadrul Jazz in the Park).

Juriul care va selecta proiectele înscrise în concurs și va puncta originalitatea abordării artistice, relevanța conceptului pentru tema concursului, fezabilitatea, funcționalitatea instalației și impactul estimat asupra publicului festivalului, este format din Denisa Dan (project manager Art in the Park), Sebastian Crucin (TIFF-Unirii Open Air Coordinator), Daniel Popescu (director artistic LightsON Romania), Răzvan Luca (Head of Architecture at Untold Festival) și Alin Vaida (director Jazz in the Park).

’’Acest concurs este o idee mai veche, cu care am cochetat încă de la primele ediții ale festivalului. Nu este un proces tocmai ușor, dar suntem entuziasmați și de-abia așteptăm să prezentăm rezultatul publicului Jazz in the Park’’, a precizat Denisa Dan, project manager Art in the Park.

În acest an, în Parcul Central din Cluj-Napoca, în perioada 4-7 iulie 2019, se va desfășura cea de-a șaptea ediție a festivalului Jazz in the Park.

Articolul precedentCirculație restricționată în Piața Unirii, vineri, 22 martie
Articolul următor„Jumătate de secol de la primul pas pe Lună”, văzut la Planetariul Mobil la Cluj