Cele 11 autobuze electrice au ajuns la Cluj-Napoca și au intrat in mai multe teste până vor fi puse în circulație. Viceprimarul Dan Tarcea spune că joia viitoare acestea vor circula pe străzi, scrie monitoruldecj.ro.

Tarcea spune că în aceste zile pe autobuzele electrice se montează aparatele de ticketing și sistemele de comunicare pentru a putea intra în exploatare.

„Autobuzele electrice nu au intrat încă în circulație. Sunt în probe. Astăzi, cei de la Universitatea Tehnică fac testele pentru aceste autobuze. În zilele acestea se fac teste cu cele 11 autobuze electrice, fiecare autobuz înainte de recepția finală va fi supratestat urmând ca până la sfârșitul acestei luni să le putem pune și în circulație. Joia viitoare este programat termenul să le dăm în circulație. Sper să nu apară nimic neprevăzut. Deci peste o săptămână vor fi în circulație. În acest moment se montează sistemele de ticketing, sistemele de stații. Discutăm o dată de linia 30, cred că este o linie foarte importantă, și liniile 24”, a spus joi viceprimarul Dan Tarcea.

Pe lângă cele 11 autobuze electrice cumpărate din fonduri elvețiene, municipalitatea a mai depus și un proiect european care prevede achiziția a încă 30 de astfel de mijloace de transport în comun.

„Folosirea noilor autobuze electrice va contribui la scăderea emisiilor de dioxid de carbon provenite din transportul rutier şi va avea un impact pozitiv direct asupra poluării. Proiectul vizează creşterea numărul de pasageri ai transportului în comun în detrimentul mijloacelor de transport poluante, eficientizarea transportului de suprafaţă, creşterea atractivităţii oraşului ca destinaţie turistică, reducerea impactului negativ asupra mediului”, se arată într-un comunicat al Primăriei.

 

Articolul precedentDezbatere privind reamenajarea malurilor Someșului  
Articolul următorUn bărbat și-a pus capăt zilelor din cauza singurătății