Bill Gates şi-a comandat primul iaht alimentat cu hidrogen din lume, semn al convingerii sale să investiţia într-o tehnologie nepoluantă este cea mai bune soluţie pentru reducerea emisiilor de dioxid de carbon.

Bill Gates, în vârstă de 64 de ani, şi-a comandat primul iaht alimentat cu hidrogen din lume, relatează Daily Mail. Ambarcațiunea de lux, ce va fi echipată cu o serie de dotări uimitoare, îl va costa pe șeful Microsoft 645 de milioane de dolari. Gates, co-fondator al Microsoft şi al doilea cel mai bogat om din lume, îşi petrece deseori vacanţele pe iahturi, dar până acum nu a deţinut unul, preferând să le închirieze în timpul vacanţelor din regiunea Mediteranei.

Imagine

Iahtul va fi alimentat exclusiv pe bază de hidrogen lichid, depozitat în două rezervoare la temperaturi de -252°C, ceea ce înseamnă că nu va avea emisii nocive pentru mediu. Ambarcaţiunea va putea găzdui 14 oaspeţi şi până la 31 de membri ai echipajului, şi va avea dotări precum o sală de gimnastică, studio de yoga, sală de masaj, dar şi piscină pe puntea din spate. Designul pentru Aqua include rezervoare de 28 de tone pentru stocarea lidrogenului lichid la minus 252 de grade Celsius. Combustibilul va fi utilizat pentru a genera energie pentru două motoare de un megawatt şi pasagerii, prin intermediul unor celule de carburant, care combină hidrogen cu oxigen din aer pentru a produce electricitate şi apă.

Sinot afirmă că sistemul oferă o viteză maximă de 17 noduri, o viteză de croazieră de 10-12 noduri şi o autonomie de 3.750 de mile nautice, mai mult decât suficient pentru a acoperi traversarea Atlanticului de la New York la Southampton.

Imagine

Conceptul mai include un pavilion „spectaculos şi extrem de spaţios” al proprietarului, care ocupă jumătatea din faţă de punţii superioare şi care oferă „foarte mult spaţiu privat”.

Cabina vip şi alte camere sunt deschise, luxoase şi confortabile, oferind un sentiment de maximă libertate, printr-un design japonez minimalist.

AUTOR Elzy Pacuraru

Articolul precedentITALIA – Senatul de la Roma i-a ridicat imunitatea liderului partidului italian de extremă-dreapta Liga, Matteo Salvini
Articolul următorAPIA a lansat campania de informare privind depunerea Cererii unice de plată