Drumul Național 1C care leagă Dejul de Baia Mare s-a surpat. Craterul apărut este adânc de aproape doi metri. Direcția Regională Drumuri și Poduri Cluj a precizat într-un răspuns trimis către Realitatea de Cluj că drumul este încă în garanție. 

DN1C leagă orașul Cluj-Napoca de granița nord-vestică a țării, trecând frontiera în Ucraina pe la Halmeu. DN1C trece prin orașele Gherla, Dej, Baia Mare și Seini.

Lucrarile de reabilitare a Drumului Național 1C între Dej și Baia Mare au început în 2009 și au fost executate de firma spaniolă FCC. În anul 2014, constructorul trebuia să predea Companiei Naționale de Drumuri și Autostrăzi o șosea reabilitată total, contra sumei de 241 milioane de lei la care s-a adaugat și TVA. În 2013 însă, înainte cu doar câteva luni de termenul final, când cu toții credeau că în sfârșit traficul spre Nordul țării se va putea efectua în conditii civilizate, au apărut problemele. În zona Pasului Mesteacăn au apărut fisuri adânc.

Antreprenorul să remedieze situația

„Lucrările de reabilitare pe DN1C, Dej-Baia Mare, km 61+500-147+990, contract 6R10, nu au fost recepționate. În urma inspecției preliminare efectuate în perioada 3-4.04.2018 au fost constate o serie de neconformități, urmând ca antreprenorul FCC Construccion să remedieze situația, lucrările fiind în perioada de garanție”, se arată într-un răspuns transmis de către Direcția Regională de Drumuri și Poduri.

 

 

 

Articolul precedentElevă de 15 ani din Cluj, dispărută de la școală
Articolul următorTIFF 2018. Foxtrot, la Gala de deschidere