Cluj-Napoca va fi gazda unui eveniment inedit: 100 de artiști, din patru generații diferite, se unesc într-o singură trupă, numită “100 pentru România”, miercuri, 28 noiembrie 2018, ora 19:30, la BT Arena (Sala Polivalentă).

Proiectul este o premieră muzicală pentru România și este organizat de Asociația Cultural – Artistică Hara, finanțat de Ministerul Culturii și Identității Naționale, în parteneriat cu Primăria și Consiliul Local Cluj-Napoca. Acesta cuprinde patru evenimente: Sibiu (12 septembrie), București (24 octombrie), Cluj-Napoca (28 noiembrie) și urmând și Chișinău.

“Ne bucurăm foarte mult să putem aduce proiectul și la Cluj-Napoca! Succesul avut deja la Sibiu și București ne motivează să oferim un spectacol de calitate mai departe, și în inima României și să vă așteptăm cu mic și cu mare! 100 de voci și instrumente diferite vor cânta și simți în același timp aceeași emoție și vă promitem un eveniment de 100 de minute de muzică legendară! Pentru o Romanie mai bună. Diferiți, dar ÎMPREUNĂ”, a declarat Flavius Buzilă, managerul proiectului “100 pentru România”.

Cele mai cunoscute și îndragite piese din istoria muzicii romanești din trecut și până astăzi vor fi aduse în fața publicului de la BT Arena, de către Florin Grigoraș, Cornel Ilie, Mircea Baniciu, Dan Bittman, Cristi Minculescu, Paul Ciuci, Adrian Despot, Stefan Boldijar, Adrian Despot și Flavius Buzilă. Evenimentul este un tribut unic adus muzicii și culturii românești; piese care au impactat societatea românească și românii de pretutindeni și au bucurat și inspirat generații întregi și încă o mai fac și astăzi.

Centenarul n-ar trebui să fie doar prilej pentru vorbe frumoase, ci mai ales o ocazie pentru fapte care să inspire. Unirea nu înseamnă doar teritorii, ci mai ales <<cuget și simțiri>>, cum spuneau înaintașii. A fi uniți nu înseamnă a fi toți la fel, ci a avea un țel comun, acela de a nu fi doar români, ci români mai buni. Care contribuie, inspiră și dau mai departe. Pentru acesta am creat proiectul <<100 pentru România >>.

Pentru ca muzică deschide minți și atinge inimi. Pentru că muzica unește acolo unde orice altceva pare sa dezbine.” – a mai spus Flavius Buzilă.

Articolul precedentSpecialiști din diferite domenii se întâlnesc cu studenții UBB la Zilele Carierei
Articolul următorFOTO | Proiect de 1,5 milioane de lei pentru reamanejarea malurilor Someşului în Cluj: poduri pentru pietoni, zone de promenadă şi piste de biciclete