Poliția Municipiului Deva a fost sesizată telefonic de către reprezentanții  unei stații de carburanți din municipiul Deva, care s-au pomenit că o femeie a alimentat mașina cu 56,149 litri de carburant, solicitând și alte bunuri în valoare totală de 464,09 lei, iar când a încercat să achite cu un card bancar nu s-a putut efectua plata din cauza faptului că era blocat. Femeia le-a spus că nu poate achita nici în numerar așa că a plecat și nu a achitat contravaloarea combustibilului alimentat și nici a bunurilor.

 

Două zile mai târziu, reprezentanții unei unități comerciale din municipiul Deva au sesizat telefonic Poliția Municipiului  cu privire la faptul că  un bărbat și o femeie  au sustras de pe rafturi articole de îmbrăcăminte și încălțăminte, pe care le-au ascuns într-o plasă și în buzunarele jachetelor pe care le purtau, după ce în prealabil au înlăturat etichetele de conformitate dotate cu sistem antifurt, pentru a nu se declanșa barierele de alarmă.

 

Cu ocazia investigațiilor opertive realizate de către polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Deva cei doi hoți au fost identificați:  sunt un bărbat în vârstă de 33 de ani și o tânără în vârstă de 25 de ani, ambii din județul Cluj.

 

Până la urmă aceștia au fost prinși în flagrant, după ce au sustras bunuri din incinta unui magazin situat în municipiul Deva, bunuri cu care au trecut de casele de marcat fără a le achita. Cei doi, au avut o atitudine violentă și amenințătoare la adresa angajaților magazinului, după ce au lăsat bunurile sustrase, încercând să își asigure scăparea din magazin prin modalitatea de a se împinge în persoanele aflate în jurul lor care încercau să îi țină în incinta magazinului până la venirea polițiștilor. De asemenea, s-a stabilit că, bărbatul în vârstă de 33 de ani, în timp ce era reținut de către unul dintre angajații magazinului, l-a lovit pe acesta cu un pet de apă, plin, în zona frunții.

 

         Ulterior examinării de către polițiști a autoturismului cu care suspecții se deplasau, în interiorul acestuia au fost descoperite bunuri sustrase din magazinele din municipiul Deva, precum și bunuri sustrase din incinta altor societăți comerciale din țară ce au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor.

 

În cauză, față de ce cei doi suspecți, polițiștii au întocmit dosar de cercetare penală pentru comiterea infracțiunilor de furt calificat și tâlhărie, luându-se față de aceștia  măsura preventivă a reținerii pe o durată de 24 de ore, fiind prezentați ulterior Parchetului de pe lângă Judecătoria Deva cu propuneri corespunzătoare.

 

Judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Judecătoriei Deva a dispus luarea măsurii arestului preventiv pe o perioadă de 30 de zile, față de bărbatul în vârstă de 33 de ani, cercetat sub aspectul comiterii infracțiunilor de furt calificat și tâlhărie și totodată, a dispus luarea măsurii controlului judiciar pe o perioadă de 60 de zile, față de tânăra în vârstă de 25 de ani cercetată sub aspectul comiterii infracțiunilor de furt, furt calificat și tâlhărie.

Articolul precedent21 de noi localități au fost atestate ca zone cu resurse turistice. VEZI LISTA
Articolul următorDoliu la ISU Cluj! Un pompier de doar 24 de ani a murit