Primăria Municipiului Cluj-Napoca a cerut finanțări europene de peste 100 de milioane de euro pentru a schimba flota transportului public în comun cu autovehicule nepoluante, iar tramvaiele ar putea să fie unele de producție românească, făcute la Arad.

22 de tramvaie noi ar urma să ajungă la Cluj-Napoca în perioada următoare, dar singura ofertă la licitația organizată de Primărie a venit din partea Astra Vagoane Călători Arad. Acestea ar urma să coste aproximativ 41 de milioane de euro și vor ajunge la Cluj în mai multe „tranșe” de-a lungul a patru ani, în baza unui contract cadrul

Potrivit caietului de sarcini, în criteriul de atribuire al licitației raportul calitate preț are o pondere de 80%, 10 % va avea numărul de călători transportați peste valoarea minimă impusă, cu respectarea standardului de 1 calator/0,125 mp, diferența de 10%  în criteriul de atribuire fiind garanția extinsă peste limita minimă impusă în caietul de sarcini (5 ani sau 350.000 km), dar nu mai mult de 10 ani (sau 700.000 km, raportat la 70.000 km/an).

”Vom începe o procedură pentru achiziția pe fonduri europene a încă 19 autobuze electrice și se va derula licitația de 55 de noi troleibuze și de 22 de noi tramvaie. Va fi o licitație cadru care se va derula pe mai mulți ani de zile. Licitația este europeană și poate participa orice firmă”, a afirmat în luna ianuarie primarul municipiului Cluj-Napoca Emil Boc, la un post de radio local.

Articolul precedentOmagiu Doinei Cornea la TIFF 2018. 3000 de spectatori la Gala de deschidere
Articolul următorVIDEO. Accident în lanț la Dej