Comisarul european pentru Dezvoltare Regională, Corina Crețu, va participa la reuniunea de la Cluj a celui mai important organism al Uniunii Europene rezervat autorităților locale și regionale, Comitetul Regiunilor. La această reuniune participă și fostul prim-ministru, primarul din Cluj, Emil Boc, precum și președinta comisiei pentru politica de coeziune teritorială a Comietului, Isabelle Boudineau.

Reuniunea are ca scop discutarea modului în care fondurile europene pentru coeziune și investiții pot fi mai bine utilizate. România este unul dintre beneficiarii cei mai importanți ai politicii de coeziune a Uniunii Europene.

Alocările de la bugetul Uniunii Europene pentru România au depășit 30 de miliarde de euro, iar pentru intervalul 2021 – 2027, Comisia Europeană a propus mărirea bugetului de coeziune pentru România cu 8 la sută. Negocierile pe tema bugetului Uniunii Europene sunt purtate acum în Parlamentul European. Aproximativ jumătate din investițiile publice din România sunt finanțate cu ajutorul fondurilor europene.

 

Foto: ClujToday.ro

Articolul precedentAlianța USR-PLUS a depășit pragul de 400.000 de susținători pentru Parlamentul European
Articolul următorDan Petrescu va avea un mandat de 3 ani la CFR Cluj