Luni continuă programul Zilelor Culturale Maghiare la Cluj-Napoca, organizatorii pregătind o nouă zi de evenimente.

Astfel, de la 10.00 până la 18.00 se poate vizita turnul Bisericii Sf. Mihail, iar începând cu ora 11, la Muzeul de Artă, are loc turul ghidat în limba română cu tema Portretul aristocratic de secol XVIII în colecția Muzeului de Artă din Cluj-Napoca, cu ghidaj susținut de Alexandra Sârbu.

Mai jos, restul programului pentru ziua de luni:

– la 12.00 se poate merge la Biserica Reformată de pe strada Mihail Kogălniceanu pentru Concertul de orgă de la prânz. Microrecitalul este susținut de Fazakas Ádám.
– la ora 13.00 are loc o Paradă stradală – prezentarea Festivalului Teatral Ambulant KaravanAct

– de la ora 14:00, din fața intrării Bisericii Franciscane (Piața Muzeului) se pleacă în turul ghidat în limba română Arhitectură renascentistă și din perioada domniei lui Matia Corvin la Cluj. Ghid este lectorul universitar Pakó Klára, istoric de artă la Universitatea „Babeș-Bolyai” din Cluj-Napoca.

– un alt tur pentru vorbitorii de limbă română este cel de la ora 17:00, Măști, capele, bufnițe: istoria școlii Marianum (azi Facultatea de Litere) Din cauza capacității limitate a spațiilor, participanții vor trebui să se înregistreze înainte. Doritorii se pot înscrie pe e-mail la adresa [email protected] sau să sune la numărul 0722.811.817. La tur vor putea participa maximum 30 de persoane.

– seara la ora 19.00, la Opera Maghiară, are loc Gala de deschidere a Zilelor Culturale Maghiare din Cluj, ediția a IX-a. Szőke István Attila: „Matia Corvin, regele care a cutreierat țara”. Baladă istorică scenico-muzicală în limba maghiară prezentată de Teatrul-Nou (Újszínház) din Budapesta. Regizor: Kökényessy Ági

– ziua se încheie cu petrecerea în Curtea Bánffy – Party retro cu DJ Mini (de la ora 22.00)

Articolul precedentFOTO | Se asfaltează drumul județean care duce spre pârtia de schi din Feleacu
Articolul următorUniversitatea Cluj, victorie la scor de neprezentare cu Energeticianul