Un bărbat care vindea droguri în cluburi din țară a fost reținut de procurorii DIICOT.

Pe 27 august, procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Biroul Teritorial Neamț au dispus reţinerea pentru o perioadă de 24 de ore a inculpatului Botezatu Andru, pentru săvârşirea infracţiunilor de trafic de droguri de risc şi de mare risc în formă continuată, introducere fără drept în ţară de droguri de risc şi de mare risc, în formă continuată, deţinere fără drept de droguri de risc şi de mare risc, pentru consum propriu.

Din cercetări a rezultat că inculpatul Botezatu Andru a achiziţionat on-line droguri de mare risc, respectiv amfetamină, MDMA, LSD, prin intermediul platformei de căutare Dark Net.

În urma cercetărilor efectuate în cauză a rezultat că inculpatul avea ca principală activitate organizarea de petreceri tehno în cluburi de pe raza municipiului Piatra Neamţ cât şi în alte judeţe – Cluj, Iaşi, Bacău, Constanţa.

Cu aceaste ocazii, inculpatul Botezatu Andru era însoţit de mai multe persoane de sex feminin, care introduceau în cluburi drogurile de mare risc, respectiv ecsatsy, iar ulterior le predau inculpatului. Acesta le comercializa apoi către consumatori, aproximativ 50 – 60 pastile ecstasy la un eveniment organizat, preţurile fiind cuprinse între 80-100 lei bucata.

Pe 27 august, Botezatu a fost prins în flagrant în timp ce ridica de la un oficiu poştal două plicuri ce conţineau 215 comprimate de Ecstasy, două timbre impregnate cu LSD, precum şi un gram de cocaină.

Inculpatul va fi prezentat Tribunalului Neamţ cu propunere de arestare preventivă pentru o perioadă de 30 de zile.

Acţiunea a fost efectuată împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul Serviciului de Combatere a Criminalității Neamţ.

Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcția Operațiuni Speciale cu sprijinul Serviciului pentru Acţiuni Speciale din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Neamț.

Pe întreg parcursul procesului penal, suspecţii şi inculpaţii beneficiază de drepturile şi garanţiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum şi de prezumţia de nevinovăţie.

Articolul precedentAccident grav produs de un tânăr de 23 de ani! Acesta a fugit de la locul accidentului
Articolul următorUn mare bulevard din Cluj va fi reamenajat: mai mult spaţiu pentru pietoni şi biciclişti şi parcări desfiinţate