Ediţia a III-a a Festivalului Taragotul de Aur va avea loc în perioada 15-17 noiembrie 2019, la Casa de Cultură a Studenților din Cluj-Napoca.

Evenimentul va avea şi un concurs destinat atât soliștilor instrumentiști cât și soliștilor vocali cu vârsta cuprinsă între 16 și 35 de ani. La concurs vor participa  din întreaga țară și din comunitățile românești din afara țării. Ca noutate, instrumentiștii vor putea participa și la a treia secțiune a concursului: melodii din repertoriul Maestrului Dumitru Fărcaș.

Pe lângă concurs, cei prezenţi se vor putea bucura şi de recitalurile unor artiști de marcă.

Festivalul, aflat la a III-a ediţie a fost iniţiat de către fiica maestrului, Andreea Fărcaș. “Când pui suflet în ceva, n-are cum să nu iasă bine, Andrușcă, și dacă greșești, lumea te iartă ca vede c-ai dat tot ce-ai avut….” cam asta-i ceea ce mi-e zi de zi în minte având în vedere ca în viața mea n-am mai făcut ceva de genu asta….și nici n-am visat” sunt cuvintele regretatului maestru Dumitru Fărcaș, care au impulsionat-o pe Andreea să lanseze evenimentul în 2013.

Festivalului Concurs ” Taragotul de Aur” revine după cinci ani în care a fost întrerupt pe motiv de lipsă de fonduri.

 

Articolul precedentS-a finalizat aşternerea primului strat de asflat pe drumul județean Aghireş – limită cu județul Sălaj
Articolul următorTrafic deviat pe Bună Ziua din cauza lucrărilor. Vezi harta devierii