salvamont cluj
sdr

O echipă de 11 salvatori speologi din cadrul Serviciului Public Județean Salvamont-Salvaspeo Cluj a participat, la invitația Serviciului Județean Salvamont Bistrița-Năsăud și a Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Bistrița”, la un complex exercițiu de salvare din zona Peștera Izvorul Tăușoarelor din județul Bistrița-Năsăud.

Exercițiul a implicat, în esență, două scenarii de salvare a două victime. Victima din exteriorul peșterii a fost salvată de către o echipă din cadrul Salvamont Bistrița-Năsăud iar cea din subteran de către echipa de salvatori speologi clujeni, ambele fiind predate ambulanței.

            Traseul subteran, de unde victima a fost transportată, are o lungime de aproximativ 400 de metri. Evacuarea persoanei accidentate a durat circa patru ore și a necesitat utilizarea tehnicilor specifice de salvare subterană.

La acțiune a participat un efectiv impresionant de 60 de salvatori și angajați din domeniul ordinii publice, personal din cadrul Inspectoratului Județean de Poliție și al Inspectoratului Județean de Jandarmi Bistrița – Năsăud, Serviciului Județean de Ambulanță Bistrița – Năsăud, Serviciului Județean Salvamont Bistrița – Năsăud și Serviciului Public Județean Salvamont-Salvaspeo Cluj.

Articolul precedentFOTO | Clujul și-a premiat campionii!
Articolul următorEmil Boc promite subvenții pentru părinții care nu mai găsesc locuri în creșele de stat