tramvaie

Compania Astra Arad a câştigat licitaţia organizată de Primăria Cluj-Napoca şi de Compania de Transport Public privind achiziţia de noi tramvaie.

Astfel, firma din Arad va furniza municipiului Cluj-Napoca 22 de tramvaie „Imperio“, produse sub licenţă Siemens. Contractul se ridică la suma de 170 de milioane de lei, fără TVA .

Pentru această investiţie noi am apelat la fonduri europene disponibile prin Axa 4, POR 2014-2020. Astfel, 85% din bani vor veni din fonduri europene nerambursabile, 13% din fonduri provenind din bugetul naţional, iar primăria va achita doar 2% din totalul sumei”, a declarat pentru Adevărul, Ovidiu Câmpean, directorul departamentului de Dezvoltare Locală şi management din cadrul Primăriei Cluj-Napoca.

Tramvaiele vor fi livrate în mai multe etape, începând din anul 2019. Contractul respectiv este valabil pentru 48 de luni.

Astra produce în prezent trei modele de tramvaie, Imperio, Autentic şi Armonia. Imperio este şi cel mai scump, fiind considerat modelul premium fabricat de această companie, în timp ce Autentic şi Armonia costă mai puţin.

sursa: cluju.ro

foto: tramclub.org

Articolul precedentCompania aeriană WizzAir renunță la ruta Cluj – București
Articolul următor38 de drumuri județene au beneficiat de lucrări de modernizare sau întreținere în primele opt luni ale anului