Un nou corp de clădire al unui liceu cu predare în limba maghiară, construit din fonduri de 2 milioane de euro alocate de Guvernul de la Budapesta, a fost inaugurat de vicepremierul Ungariei, Semjen Zsolt, scrie mediafax.ro.

Semjen Zsolt a vizitat Liceul „Apaczai Csere Janos”, unde a inaugurat un nou corp de clădire finanţat cu două milioane de euro de Guvernul Ungariei. Vicepremierul Ungariei a declarat că bisericile istorice maghiare au avut şi au un rol important în păstrarea comunităţii.

„Cheia supravieţuirii şi viitorul comunităţii maghiare este să realizăm care sunt lucrurile la care nu putem renunţa, unul dintre acesta fiind viitorul copiilor noştri. Când viitorul maghiarilor din Transilvania părea a fi fără speranţă – s-au închis şcoli maghiare, se impiedica învăţarea în limba maternă, comunitatea nu a renunţat, ştia ce este cu adevărat important în această luptă pemtru supravieţuire şi păstrarea valorilor comunităţii. Bisericile istorice maghiare au avut un rol important, tot ele fac acum o muncă de păstrare a comunităţii. Doresc ca această instituţie să rămână, în continuare, un punct stabil al dezvoltării comunităţii maghiare”, a spus Semjen, citat de mediafax.ro

Articolul precedentFOTO | „Cupa Ţinutului Someşan” la oină a strâns la Căşeiu 15 echipe din 11 judeţele ale ţării
Articolul următorBărbat de 47 de ani, mort după ce s-a răsturnat cu tractorul