Președintele Consiliului Județean Cluj, Alin Tișe, a aprobat recepția parțială a investiției „Dezvoltare Parc Industrial Tetarom I, edificare Clădiri, Extindere şi Modernizare Infrastructură”. Au fost, astfel, recepționate în această etapă, imobilul de birouri cu regim de înălţime D + P + 5E, sediul administrativ și cele două hale de depozitare edificate în cadrul proiectului cu finanțare europeană.

Pentru recepția finală a întregii investiții urmează ca, după executarea lucrărilor de stabilizare a versantului Nord al Dealului Hoia, să mai fie definitivat un drum secundar de acces, cel din spatele halei numărul 2.

Constituită din dispoziția președintelui Consiliului Județean și formată din experți ai forului administrativ județean, ai Inspectoratului Județean în Construcții și ai Primăriei Cluj-Napoca, comisia de recepție a constatat, în prezenta reprezentanților constructorului și ai dirigintelui de șantier, faptul că lucrările au fost executate conform proiectului tehnic.

Procedura de recepție parțială a fost realizată pentru ca imobilele construite să poată fi înscrise în cartea funciară în vederea solicitării și obținerii avizului de funcționare din partea Inspectoratului pentru Situații de Urgență. Intenția Consiliului Județean este ca, de îndată ce această procedură va fi finalizată, cele patru clădiri să fie predate către Tetarom S.A. în vederea dării în exploatare.

„Dorința noastră este ca în cel mai scurt timp posibil aceste clădiri ultramoderne să fie predate către Tetarom, iar prin intermediul acesteia să fie puse la dispoziția agenților economici interesați, extrem de numeroși, de altfel. Darea în exploatare a acestor imobile construite cu bani europeni va avea, cu certitudine, un impact semnificativ în ceea ce privește atragerea de noi investiții și accelerarea dezvoltării economice a Clujului”, a declarat președintele Consiliului Județean Cluj, Alin Tişe.

Investiția a costat aproximativ 40 de milioane de lei, sumă cofinanțată în proporție de 50% din fonduri europene.

Articolul precedentUNTOLD – primul brand ambasador al turismului românesc
Articolul următorBAC-ul continuă miercuri cu proba obligatorie a profilului