Colectarea selectivă pe patru fracţii (gunoi menajer, sticlă, hârtie/ carton și plastic/ metal) a deşeurilor generate de populaţie va fi implementată la Cluj-Napoca începând din vară, informează municipalitatea clujeană.

Acest lucru înseamnă majorarea tarifelor pentru gunoi atât pentru persoanele fizice, cât și pentru agenții economici sau instituțiile publice.

Conform proiectului de hotărâre aprobat în şedinţa din 22 aprilie 2019, tarifele vor crește de la 7,18 lei/persoană (cu TVA) la 9,88 lei/persoană (cu TVA), respectiv de la 45,11 lei/mc la 61,82 lei/mc la agenţii economici. Scumpirea se datorează creșterii consumului de combustibil, respectiv a celui de lubrifianți și piese de schimb, datorită creșterii frecvenței de colectare cauzată de necesitatea introducerii colectării pe patru fracții.

Locatarii care vor arunca gunoiul la alte puncte gospodărești decât cele unde sunt arondați vor fi aspru sancţionaţi. Sancțiunile sunt cuprinse între 1.000 și 2.500 de lei.

Primăria Cluj-Napoca, prin Direcția Ecologie urbană și spații verzi, va demara și o serie de acţiuni de conștientizare şi informare privind colectarea selectivă. Prima întâlnire pe această temă va avea loc joi, 9 mai 2019, între orele 16:00 – 18:00, la cinema Dacia.

 

 

 

 

Articolul precedentS-a asfaltat drumul Dej-Vad-limită cu județul Sălaj
Articolul următorZiua Internațională a luptei împotriva Bolilor Inflamatorii Intestinale, marcată la Cluj