Mai mulți apicultori au venit cu o idee cu privire la o nouă sursă de proteină: făina din puiet de trântor. În sprijinul ideii lor, antreprenorii spun că puietul de larva de trântor este crescut pe bază de miere şi polen, ingrediente care sunt predigerate şi transformate de către albiele doici în substante uşor asimilabile, acest lucru având un impact pozitiv asupra gradului de acceptare în alimentaţia omului comparativ cu alte produse pe bază de insecte.

 

Ţinând cont de istoricul apiculturii româneşti pentru produsul Apilarnil, cercetătorul ştiinţific Adrian Siceanu a adus detalii, în cadrul recentei întâlniri de la Huşi-Vaslui, desfăşurată în prezenţa a peste 200 de apicultori din zona Moldovei, despre un posibil nou produs apicol, respectiv făina de puiet de trântor, scrie revista Ferma în cea mai recentă ediție print.

Ideea a fost îmbrăţişată de către apicultorii prezenţi, aceştia incluzând subiectul în scrisoarea oficială pe care, la finalul reuniunii au întocmit-o, semnat-o şi transmis-o Ministrului Agriculturii, prin care şi-au care exprimat inclusiv doleanţa de a fi susţinută demararea unor cercetări pentru realizarea acestui nou produs pe bază de puiet de trântor.

Momentan, această idee inedită se află la stadiul de inițiativă dar, dacă va fi aprobată de autoritățile de profil din România, am putea găsi făina de trântor în curând pe rafturile magazinelor.

Articolul precedentInspirați de mâncarea din insecte, apicultorii români se gândesc să producă făină din puiet de trântor
Articolul următorRareș Bogdan, mutare decisivă: scena politică, dinamitată! Se vor cere DEMISII și scoaterea PNL de sub influența “Statului”