Festivalul Concurs „Taragotul de Aur” 2019, eveniment dedicat memoriei regretatului taragotist Dumitru Fărcaş se va desfășura în perioada 15 – 17 noiembrie 2019, la Casa de Cultură a Studenților (CCS) din Cluj-Napoca.

Evenimentul este organizat de către Asociația Culturală Dumitru Fărcaș.

“Scopul primordial al acestui festival este descoperirea de tinere talente, soliști instrumentiști și vocali, dar evenimentul își propune și să contribuie la conservarea și promovarea culturii și portului tradițional românesc”, precizează Andreea Fărcaș, fiica taragotistului.

Concursul va avea două secțiuni. Una destinată soliștilor intrumentiși și alta pentru soliștii vocali. Participanții trebuie să fie interpreți de folclor autentic românesc, cu vârste curprinse între 16 și 35 de ani, din toate zonele țării, dar și celor care provin din comunitățile românești aflate în afara granițelor țării, precum Transcarpatia, Ucraina, Republica Moldova, Voivodina, Valea Timocului, Cernăuți, Ținutul Herța și Kazahstan (acolo unde trăiesc numeroși descendenți ai familiilor de români deportați din Basarabia, Bucovina de Nord și Ținutul Herța).

Regulamentul concursului, formularul de înscriere și datele de preselecție vor fi postate pe paginile de Facebook ale Asociației Culturale Dumitru Fărcaș și Casei de Cultură a Studenților din Cluj-Napoca.

Articolul precedentPreședintele Klaus Iohannis își lansează și la Cluj cea de-a treia carte
Articolul următorEnergie electrică întreruptă în Cluj-Napoca, în 23 și 24 mai. Vezi care sunt străzile afectate