Zona lacurilor montane din Carpații Occidentali atrage tot mai mulți turiști. Ei se declară fermecați de frumusețea peisajelor și de ospitalitatea localnicilor. Salba de lacuri de acumulare care începe în Gilău, continuă în Someșul Cald și Tarnița și se sfârșește în Beliș-Fântânele a fost supranumită și Mica Elveție.

Turiștii care ajung în zona salbei de lacuri de acumulare din Munții Apuseni spun că sunt fermecați de frumusețea zonei, dar și de gastronomia locală. Gulașul cu vânat, balmoșul cu ciuperci de pădure, pălinca de prune, cireșe ori piersici sau vinurile aduse de pe văile Târnavelor și Mureșului sunt foarte apreciate. De asemenea, sunt prețuite și posibilitățile variate de a face sport, de la canotaj pe lacurile montane până la expediții cu bicicleta sau călare.

”Vara, în satele înșirate de-a lungul salbei de lacuri de acumulare sunt organizate și cursuri de înot sau de scufundări. De asemenea, aceste lacuri atrag și foarte mulți pescari”, spune Gabriela Rădoi, a cărei familie deține o pensiune în stațiunea Fântânele.

Potrivit statisticilor făcute de operatorii din domeniul turismului, în zonă, aproximativ 30 la sută dintre cei care își petrec vacanțele sunt străini. Cei mai mulți provin din țările Uniunii Europene.

Articolul precedentDealul Cetățuii va fi reamenajat – Primăria organizează un concurs de soluții
Articolul următorProgram de asistență psihologică adresat studenților și angajaților UBB