Primăria Cluj-Napoca și Ordinul Arhitecților din România organizează un concurs de soluții pentru reamenajarea uneia dintre cele mai mari zone verzi din Cluj, Dealul Cetățuii. Este vorba de un deal care domina valea Someșului Mic și pe care a fost ridicată, în secolul al XVIII-lea, o cetățuie austriacă ce avea rolul de a apăra orașul. Cetățuia s-a păstrat doar fragmentar.

Acum, autoritățile locale vor să transforme această zonă într-un spațiu de cultură și de agrement, care să includă și un amfiteatru în aer liber. Concursul internațional de soluții este deschis tuturor arhitecților din Uniunea Europeană, Spațiul Economică European și Confederația Elvețiană.

Proiectele din concurs vor fi evaluate de un juriu format din Miriam García García, Mikos Köllő, Eugen Pănescu, Iulia Stanciu şi Ligia Subțirică. Premiul I este reprezentat de atribuirea contractului de proiectare, în valoare de aproximativ 1,47 milioane de lei, premiul II este reprezentat de suma de 70.000 de lei, iar premiul III de suma de 45.000 de lei.

Articolul precedentTrio-ul Dusha Connection, concert la Sala Radio din Cluj-Napoca
Articolul următorLacurile montane din Apuseni atrag turiști internaționali