Membrii comunității maghiare vor serba în centrul Clujului ziua de 15 martie. Aceasta este considerată drept ziua maghiarilor de pretutindeni.

Maghiarii aniversează izbucnirea Revoluției de la 1848. La Cluj, vor avea loc procesiuni de la Institutul Teologic Reformat la Biserica Piariștilor, iar după o slujbă oficiată în această biserică, maghiarii vor pleca în procesiune spre clădirea fostului hotel Biasini, locul unde se întruneau revoluționarii, acum 171 de ani. Printre cei care au trecut prin camerele acestui fost hotel se numără Nicolae Bălcescu și Sandor Petoffi.

Primăria Cluj-Napoca a anunțat și instituirea unor restricții de circulație pentru a permite buna desfășurare a manifestărilor.

”Între orele 11.15 – 12.00 va avea loc un marş pe traseul: Piaţa Avram Iancu nr. 13 – Piaţa Avram Iancu (latura de vest), cu restricţionarea secvenţială şi parţială pe banda numărul unu de circulaţie – Bd-ul Eroilor (pietonal) –  Piaţa Unirii latura de sud – str. Universităţii, cu restricţionarea secvenţială şi parţială a circulaţiei rutiere. De asemenea, între orele 12.00 – 13.00 parcarea de pe str. Universităţii va fi închisă pentru slujba ecumenică desfăşurată la Biserica Piariştilor, urmată de un marş pe următorul traseu: str. Universităţii – str. Avram Iancu nr. 20 (fostul Hotel Biasini – eveniment cu depuneri de jerbe de flori), cu închiderea circulaţiei rutiere pe str. Avram Iancu şi str. Universităţii de la ora 13.00 până la 15.00 (când situaţia o impune)”, au anunțat reprezentanții Primăriei, într-un comunicat de presă.

Articolul precedentFOTO | Au fost reluate lucrările de reabilitare şi modernizare pe drumul judeţean Iclod – Aluniş – Corneni
Articolul următorSpectacolul „Cenușăreasa” va fi prezentat duminică la Teatrul „Puck”